Rendszermarketing Blog
Hatékonyságnövelés és Vevőszerzés Kisvállalatoknak

Az Ön cégének legfeljebb kétféle problémája lehet

Bármivel is küzd jelenleg a vállalkozásában, az valamelyik fő kategóriába besorolható - mondom azonnal, miért kritikusan fontos tudni, melyikkel állunk szemben!

Kezdjük egyből a csattanóval: Hatékonyságnövelés vagy Vevőszerzés

Ez a két fő probléma-kategória, amelyekkel egy vállalkozásnak szembe kell néznie.

Legyen bármi is jelenleg, ami visszatartja az Ön cégét a növekedésben, az besorolható vagy az egyik vagy a másik kategóriába.

Ezzel párhuzamosan mondjuk ki: harmadik kategória nincs. Vagy rossz a hatékonyság (nem tudják magas minőségben kiszolgálni a vevőket), vagy kevés a vevő (egész pontosan a profit). Ennyi.

“Oké, de nálunk mindkettő probléma! Nincs elég vevőnk, és már a meglévők is túlterhelik a céget…”

Persze – egy átlagos kisvállalat ezer sebből vérzik (vagy inkább ezer lehetősége van a fejlődésre), viszont mindig van egy, és csak egy legégetőbb probléma, a legszűkebb keresztmetszet, ami épp most legjobban visszatartja.

Vagy a Hatékonyságnövelés vagy a Vevőszerzés az, ami épp rosszabb állapotban van.

És poén az, hogy amint “megszereljük” az egyik oldalt, máris a másik válik a gyengébb láncszemmé

Igazából erről szól a cégfejlesztés: folyamatosan fejlesztjük a Hatékonyságot a cégünkben, majd a Vevőszerzést és újra a Hatékonyságot és újra a Vevőszerzést – a végtelenségig.


Összefoglalás

Ebből a cikkből megtudhatta a professzionális cégfejlesztés első számú alapvetését, nevezetesen, hogy egy vállalkozás minden eleme, és ezáltal minden problémája is két nagy kategóriába sorolható:

1) Hatékonyságnövelés
2) Vevőszerzés

Ezzel máris tisztábban látja az alapokat, mint oly sok “tanácsadó”.

Folytassa tovább a kiképzést:

A következő cikkben: Melyik területtel kell elsőként foglalkozni az Ön cégében?

De előtte még – ha egyetért a fentiekkel – ossza meg ezt a cikket másokkal is, mert a mi küldetésünk, hogy felemeljük a magyar gazdaságot a KKV szektoron keresztül. Kattintson a kék megosztás gombra: