Bármivel is küzd jelenleg a vállalkozásában, az valamelyik fő kategóriába besorolható - mondom azonnal, miért kritikusan fontos tudni, melyikkel állunk szemben!

Kezdjük egyből a csattanóval: Hatékonyságnövelés vagy Vevőszerzés

Ez a két fő probléma-kategória, amelyekkel egy vállalkozásnak szembe kell néznie.

Legyen bármi is jelenleg, ami visszatartja az Ön cégét a növekedésben, az besorolható vagy az egyik vagy a másik kategóriába.

Ezzel párhuzamosan mondjuk ki: harmadik kategória nincs. Vagy rossz a hatékonyság (nem tudják magas minőségben kiszolgálni a vevőket), vagy kevés a vevő (egész pontosan a profit). Ennyi.

"Oké, de nálunk mindkettő probléma! Nincs elég vevőnk, és már a meglévők is túlterhelik a céget..."

Persze - egy átlagos kisvállalat ezer sebből vérzik (vagy inkább ezer lehetősége van a fejlődésre), viszont mindig van egy, és csak egy legégetőbb probléma, a legszűkebb keresztmetszet, ami épp most legjobban visszatartja.

Vagy a Hatékonyságnövelés vagy a Vevőszerzés az, ami épp rosszabb állapotban van.

És poén az, hogy amint "megszereljük" az egyik oldalt, máris a másik válik a gyengébb láncszemmé

Igazából erről szól a cégfejlesztés: folyamatosan fejlesztjük a Hatékonyságot a cégünkben, majd a Vevőszerzést és újra a Hatékonyságot és újra a Vevőszerzést - a végtelenségig.


Összefoglalás

Ebből a cikkből megtudhatta a professzionális cégfejlesztés első számú alapvetését, nevezetesen, hogy egy vállalkozás minden eleme, és ezáltal minden problémája is két nagy kategóriába sorolható:

1) Hatékonyságnövelés
2) Vevőszerzés

Ezzel máris tisztábban látja az alapokat, mint oly sok "tanácsadó".

Folytassa tovább a kiképzést:

A következő cikkben: Melyik területtel kell elsőként foglalkozni az Ön cégében?

De előtte még - ha egyetért a fentiekkel - ossza meg ezt a cikket másokkal is, mert a mi küldetésünk, hogy felemeljük a magyar gazdaságot a KKV szektoron keresztül. Kattintson a kék megosztás gombra:

Hahó! A következő válság el fogja vinni a céged, ha nem rendszerekre építed!

Ha főállású cégvezető, vállalkozó vagy, és létkérdés, hogy a céged mennyi pénzt termel, akkor itt az ideje elkezdeni PROFI TECHNIKÁKAT használni a cégfejlesztésben.

Megalkottunk egy tréninget, ahol mintegy négy óra alatt át tudjuk Neked adni a teljes módszertant, ahogy a LEGHATÉKONYABBAN lehet céget fejleszteni. Azaz a legrövidebb idő alatt és a legtöbb eredménnyel.

Ez a Kvantumugrás Tréning, melyen csak az elmúlt pár hónapban több mint százan vettek részt. Most rajtad a sor, hogy kiképezzünk!

Ez a legrövidebb útja, hogy átállj ösztönszerű vállalkozásról tudatos, technikák mentén történő cégépítésre. A különbség ugyanis óriási!

Kattints ide, és legalább fusd át a Kvantumugrás honlapját – nem kizárt, hogy ez lesz az a tréning, ami minden túlzás nélkül meg fogja változtatni az életed és az üzleti valóságod, úgyhogy egy esélyt mindenképpen megérdemel >>

A szerzőről

Üdv, itt Szász Mátyás Marketinginnovátor, Te pedig a Rendszermerketing Blogot olvasod, mely két dologról szól: Hatékonyságnövelés és Vevőszerzés kisvállalatoknak.

Kapcsolat és céginformációk

RendszerMarketing Kft.
Tel.: +36205666256
E-mail: iroda@rendszermarketing.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-948367

Adatkezelési Tájékoztató

Általános Szerződés Feltételek

Friss hírforrás a Facebookon

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

RendszerMarketing Kft. | Copyright © 2017. | Minden jog fenntartva!