A cikk szerzője

Ősi harc zajlik multik és KKV-k között a legtehetségesebb munkavállalókért, ahol néha a KKV-k bizony vesztésre állva érzik magukat, pedig koránt sincs veszve a háború

A multik gyakran csábítják a tehetséges munkavállalókat sztárfizetéssel, belvárosi design irodával, csocsó asztallal és ingyenes kondi bérlettel.
Vajon KKV cégvezetőként mit tehetsz ezek ellen?
A jó hír, hogy van rá bevált recept. Sőt mindjárt 3+1 helyen is rést üthetsz a pajzson!

1. Családias légkör vs. stressztűrés és terhelhetőség

A multikkal szemben sokaknak ellenérzései vannak, ugyanis kialakult róluk egy kép, hogy kizsigerelik a munkavállalóikat, túlóráztatnak, stresszelnek és hasonlók.
Az állásajánlataik gyakran hangosak az olyan kifejezésektől, mint jó stressztűrő képesség és terhelhetőség.

Ha te ezzel szemben bepozíciónálod magad egy kedves, barátságos és családias cégnek, akkor könnyen rést üthetsz a pajzson.Persze legyél is az, ne csak azt állítsd magadról.

2. Az ötleteit szívesen fogadod

További fontos előnyként kidomboríthatod, hogy ha hozzád jön dolgozni, akkor az ötleteit közvetlenül neked, a tulajdonosnak mondhatja el, és ha az az ötlet jó, akkor hamar zöld utat kaphat.

A multiknál ezzel szemben ez úgy működik, hogy hónapokra elvész egy kezdeményezés a felsővezetés és az anyacég jóváhagyó bürokratikus aknamezejében, már ha egyáltalán foglalkoznak vele.
Sok multi ugyanis itthon kizárólag végrehajtó szerepet tölt be. Azaz megkapja külföldről az ukázt és meg kell csinálja. Itthon minimális a gondolkodás, kezdeményezés, és kitalálás. Kussban azt a stratégiát kell csinálni, amit anyuci mondd, ha tetszik, ha nem.

Ezzel az előnyöddel megfoghatod a kezdeményező, ötletelő, önmegvalósításra vágyó munkavállalókat.

3. Relatív fizetés

A multik általában többet fizetnek. Ezzel nem is biztos, hogy versenybe tudsz szállni. De többet is várnak el.
Sok munkavállaló azonban felteszi magának a kérdést, hogy vajon megéri,-e stresszelni, kiégni és utált munkát csinálni mondjuk 100 000 Ft-al többért.
A válasz sok esetben nem. Mert a fizetés abszolut értékben nagyobb, de relatívan viszonyítva ahhoz, hogy mit várnak érte, már rosszabb.
Persze van, hogy a fizetések közötti rés sokkal nagyobb. Ez ellen kevesebbet tehetsz, de általában nem olyan nagy a rés.
Most, amikor ezt a cikket írom 2018 tavaszán van ismerősöm, aki egy nagy nevű multinál vezető beosztásban van, napi 10 órát dolgozik, 15 alkalmazottja van, 3 nyelven beszél és nettó 400 körül keres. Az relatív mértékben szerintem pofátlanul kevés.

Néhány esetben olyan is van, hogy a multik szándékosan kevesebben fizetnek, (főleg kezdőknek) mert azt gondolják, hogy a névért és a tapasztalatért cserébe a munkavállalók meghozzák ezt az áldozatot 1-2 évig, és utána majd milyen jól mutat az önéletrajzukban is.
Ennek szintén bepozícionálhatod magad az ellenpólusába és működhetsz úgy, hogy Te a pályakezdőknek is tisztességes fizetést ígérsz.

4. Multisodás

  • Eddig főleg arról beszéltem, hogy a multik milyen hátrányait tudod kihasználni a saját javadra. Most beszélek kicsit arról is, hogy mit tudsz eltanulni tőlük, amiért vonzó munkahelyek.
    Ne csak arra költs, hogy jó legyél hanem arra is, hogy jól nézz ki. Nem baj ha szép és modern a honlapod, nem baj, ha szép és egységes az irodád,
  • Építs csapatot: Nem baj, ha néha szervezel csapatépítőt,
  • Legyél rugalmas: Alakíts ki rugalmas vagy félig rugalmas munkaidőt. Mérlegeld, hogy heti 1-2 nap erejéig adhatsz home office lehetőséget.
    Ezzel nagyban hozzájárulsz a munka-magánélet egyensúlyának kialakításához, ami a mai munkavállalónak nagyon fontos.
    Tudom, hogy ezzel szemben sok ellenérvet lehet felhozni, de ebben a cikkben nem is akarok ezekre kitérni. A lényeg, hogy ez a jövő iránya és neked is lépned kell e felé.
  • Legyél modern: Áldozz modern számítástechnikára. A régi dolgokkal főleg a fiatalokat tudod kiüldözni a világból. Pl: a régi iroda, a sárga csekk, a lassú számítógép, a papír alapú számlázás és egyéb kőkorszaki dolgok. Kerüld ezeket!

A fentieket ügyesen belefogalmazod egy álláshirdetésbe, akkor komoly esélyekkel veheted fel a harcot a multikkal.

A szerzőről

Üdv, itt Szász Mátyás Marketinginnovátor, Te pedig a Rendszermerketing Blogot olvasod, mely két dologról szól: Hatékonyságnövelés és Vevőszerzés kisvállalatoknak.

Kapcsolat és céginformációk

RendszerMarketing Kft.
Tel.: +36205666256
E-mail: iroda@rendszermarketing.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-948367

Adatkezelési Tájékoztató

Általános Szerződés Feltételek

Friss hírforrás a Facebookon

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

RendszerMarketing Kft. | Copyright © 2017. | Minden jog fenntartva!