A cégvezetők sokszor a saját irodájukba sem szívesen mennek be, annyira "elszaporodtak" bent a csimpánzok, akik a cégvezető fejére nőttek - és most már ők diktálják a szabályokat... Ezt nem hagyhatjuk! Mondom, mit lehet tenni

Igen, tudom, hogy a képen nem egy csimpánz van - és néha a cégünkben is egy komplett állatkertet fedezhetünk fel

Csak tudja, mit mondanak a zsiráfra: "Szép, szép, de otthonra nem kéne..."

Úgyhogy ha néha már az az érzése, hogy a csimpánzok (vagy ahogy egy kedves Ügyfelem mondta nem rég - a zombik) elszaporodtak a cégénél, akkor nagyon sürgősen drasztikus változtatásokat kell bevezetni, különben gyomorgörccsel fog bemenni a saját cégéhez!

Az asztalra kell csapni és tisztázni az erővonalakat

Megjegyzem, hogy ezért jó néha egy tanácsadó, mert oda tud állni egy cégvezető mellé, aki eleddig szemben állt az 5-10 ellenséges alkalmazottal.

Illetve ott van még a jó zsaru-rossz zsaru játék is: Ha van Ön mellett egy tanácsadó, rá lehet fogni, hogy "Gyerekek, én szívesen lazítanék a szabályokon, csakhát ez a fránya tanácsadó nem engedi..."

Szóval az igazság az, hogy Ön hagyta eszkalálódni a helyzetet - amit teljesen megértek, TUDOM, hogy nem könnyű szemben a hülyékkel.

Nagyon könnyen meg tudják az embert győzni, hogy ezt vagy azt nem lehet, hogy túl vannak terhelve (jajj, szegények), hogy adott munkafolyamatnak ennyi vagy annyi a normaideje, és ennél kevesebb idő alatt, értse meg, főnök, nem lehet megcsinálni...

(Ó, ha én végigvenném, hányszor mondták már nekem, mit nem lehet, és hányszor bizonyítottam be, hogy DE B+)

Tehát vissza kell venni az irányítást.

Az irányítás visszavételének legjobb módja, ha bevezetjük a Működési Szabályzatot

Írjon egyszerűen egy házirendet.

Nem kell komplikálni, nem kell semmi "fancy" - csak nekiül, és 1 óra (max. 2) alatt megírja, mit szeretne, hogyan történjenek a dolgok a cégnél.

Lehet-e dohányozni, mikor, hol? Zenét hallgatni? Egymással csevegni? Az íróasztaloknál enni? És sorolhatnám.

Alakítsa olyanra a cégét, ahol első sorban ÖN jól érzi magát - különben minek csinálja?!

Írja meg ezt a kis dokumentumot (1.0-ás verzióban elég lesz, később majd finomítja), és vezesse be a cégében (egy értekezleten).

Ha komolyan akarja csinálni (profin), akkor két figyelmeztetés

Egy: Hatalmas lesz az ellenállás.

Ez normális. Eddig ott dagonyáztak a langyos vízben (az Ön pénzén). Nyilván ragaszkodnak a staus quo-hoz. (Kit érdekel...?)

Másik: Lesz, aki feláll, amint megtudja, hogy elvárások is vannak és dolgozni kell.

Egy kedves Ügyfelemnél is pont ezt történt a napokban: Amint be lett vezetve a szabályzat, 3 ember egyből felmondott. A jó hír az, hogy mind rajta volt a kirúgási listán - köszi srácok! :-) Ennyivel könnyebb volt a dolgunk.

Önnek tanács: Tárazzon be új jelölteket, mielőtt az asztalra csap, mert munkaerő nélkül fog maradni.

De mindenképp meg kell lépnie ezt, ugyanis... ááá... ki se számolom, mennyi pénzt hordanak szét ezek a majmok. A frusztráció, amit Önben okoznak, a lelki válság, a fájdalom, mert visszaélnek az Ön jó szívével - sokkal nagyobb veszteség.

Két embert is tudok, aki Ön mellé tud állni, és eljátszani a rossz zsarut, hogy végre vége legyen ennek az állatkertnek:

Az egyik Tomán József barátom, Munkatársi- és Működési Hatékonyság Specialista, itt éri el a weboldalát>>

A másik pedig én, Szász Mátyás, viszont én a saját belső szabályzatomnak megfelelően csak aktív Rendszermarketing Enciklopédia előfizetőknek végzek személyes munkát vagy tanácsadást.

Nyugalom, nincs egyedül ezzel a problémájával

A helyzet az, hogy tele vagyunk hülyékkel - mindenhol szembe jönnek. Hofi is megmondta: "Magyarországon az egy főre eső bunkók száma kettő."

Más cégvezetők is pont ebben a helyzetben vannak - mi lenne, ha nekik is segítenénk? Egy megosztás megteszi - hálásak lesznek Önnek ezért, mint ahogyan én is!

Hahó! A következő válság el fogja vinni a céged, ha nem rendszerekre építed!

Ha főállású cégvezető, vállalkozó vagy, és létkérdés, hogy a céged mennyi pénzt termel, akkor itt az ideje elkezdeni PROFI TECHNIKÁKAT használni a cégfejlesztésben.

Megalkottunk egy tréninget, ahol mintegy négy óra alatt át tudjuk Neked adni a teljes módszertant, ahogy a LEGHATÉKONYABBAN lehet céget fejleszteni. Azaz a legrövidebb idő alatt és a legtöbb eredménnyel.

Ez a Kvantumugrás Tréning, melyen csak az elmúlt pár hónapban több mint százan vettek részt. Most rajtad a sor, hogy kiképezzünk!

Ez a legrövidebb útja, hogy átállj ösztönszerű vállalkozásról tudatos, technikák mentén történő cégépítésre. A különbség ugyanis óriási!

Kattints ide, és legalább fusd át a Kvantumugrás honlapját – nem kizárt, hogy ez lesz az a tréning, ami minden túlzás nélkül meg fogja változtatni az életed és az üzleti valóságod, úgyhogy egy esélyt mindenképpen megérdemel >>

A szerzőről

Üdv, itt Szász Mátyás Marketinginnovátor, Te pedig a Rendszermerketing Blogot olvasod, mely két dologról szól: Hatékonyságnövelés és Vevőszerzés kisvállalatoknak.

Kapcsolat és céginformációk

RendszerMarketing Kft.
Tel.: +36205666256
E-mail: iroda@rendszermarketing.hu
Cégjegyzékszám: 01-09-948367

Adatkezelési Tájékoztató

Általános Szerződés Feltételek

Friss hírforrás a Facebookon

 

Az online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013

RendszerMarketing Kft. | Copyright © 2017. | Minden jog fenntartva!